De Nieuwe Vogelbuurt

 

Schitterende nieuwbouw koopwoningen

Woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV gaan tot 2024 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen ontwikkelen. Met de sloop van 651 woningen & appartementen wordt ruimte gemaakt voor de realisatie van 402 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gerevitaliseerde, gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

Het eerste deel: De Broedvogel

De 19 huurwoningen en 138 koopwoningen, fase 1 t/m 5,  in het eerste deel van de nieuwbouwwijk – De Broedvogel – zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond. De bouw van de laatste fase, fase 6, is in maart 2019 gestart. Je kunt dus rustig eens langs vliegen om zelf te beleven hoe je er kunt nestelen.

Het tweede deel: De Zangvogel

De ontwikkeling van De Zangvogel gaat binnenkort van start. In dit nieuwe plan, gelegen tussen de Spechtlaan, Meerkoetstraat, Zwanensingel en de Kindervallei, komen ongeveer 174 eengezinswoningen. Duurzaamheid staat centraal. De eerste fase van het nieuwe plan zal naar verwachting in het najaar van 2019 in verkoop gaan. Houdt de website en de Facebook pagina van De Nieuwe Vogelbuurt in het oog om als eerste de nieuwtjes op te vangen.

Intussen gaat de sloop van de sociale huurappartementen gestaag verder. In 2024 moet de hele wijk van nieuwbouw eengezinswoningen zijn voorzien.

Bereikbaarheid

Alle voorzieningen dicht in de buurt, van winkels en scholen tot sportverenigingen. Het centrum van Vlaardingen is nog geen tien minuutjes op de fiets. En via de ontsluitingswegen is de A20 snel binnen bereik. Hartje Rotterdam is 18 minuten, het strand in Hoek van Holland 20 minuten. Met de toekomstige metroverbinding is het openbaar vervoer straks nog aantrekkelijker!

Voorzieningen

Zoek je nog meer lekker dichtbij? Op loopafstand kun je ook shoppen in Vlaardingen: zo vind je om de hoek twee winkelcentra. Sporten doe je indoor op nog geen 500 meter lopen bij Sportcentrum Vlaardingen, buiten bij de diverse sportverenigingen in de buurt. Er zijn diverse scholen en kinderopvang in de buurt. Buiten spelen doen je kinderen in het groene kinderspeelpark De Kindervallei, binnen bij kinderspeelparadijs De Beestenboel. En voor je gezondheid kun je terecht bij het Beweeg- & Gezondheidscentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel. Wat wil een jong gezin nog meer?