Schitterende nieuwbouw koopwoningen in De Nieuwe Vogelbuurt

Woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV gaan tot 2024 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen ontwikkelen. Met de sloop van 651 woningen & appartementen wordt ruimte gemaakt voor de realisatie van 411 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen: 430 woningen in 6 deelplannen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gerevitaliseerde, gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

Het eerste deelplan: De Broedvogel

De 19 huurwoningen en 138 koopwoningen (fase 1, 2, 3 en 4) in het eerste deelplan ‘De Broedvogel’ zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond. Fase 5 wordt nu gebouwd en fase 6 is verkocht. Je kunt dus rustig eens langs vliegen om zelf te beleven hoe je er kunt nestelen.

Intussen gaat de sloop van de sociale huurappartementen gestaag verder. In 2018 zijn nog meer woningen in het plangebied gesloopt. In 2019 volgen de toekomstige plannen in De Nieuwe Vogelbuurt. In 2024 moet de hele wijk van nieuwbouw eengezinswoningen zijn voorzien.

Wij bouwen aan jouw groene broedplaats

De bijdrage van Dura Vermeer is het ontwikkelen en bouwen van kwalitatief goede koopwoningen tegen een gunstige prijs. Dat maakt De Broedvogel een uitermate geschikte broedplaats voor met name starters en jonge gezinnen met kinderen. Maar ook oudere bewoners zijn er van harte welkom!

In de wijk wordt extra ingezet op het groene karakter. Naast een vernieuwde groene stedelijke inrichting, wordt ook bij de aanleg van de woningen rekening gehouden met extra groen. Zo worden langs openbare ruimte waar mogelijk erfafscheidingen met hedera (klimop) geplaatst. Gemeente Vlaardingen zal handhaven dat deze groene broedplaatsen voor vogels behouden blijven. Dit benadrukt in de beleving het groene, rustgevende natuurrijke karakter.

Alles lekker dichtbij

Daarnaast ligt de wijk uitermate centraal, zowel voor onderwijs en winkels als voor regionale bereikbaarheid met OV en auto. Een ideale uitvalsbasis voor tweeverdieners die in de regio werkzaam zijn. Naast Vlaardingen zijn ook de Rotterdamse haven, Rotterdam, Den Haag, Delft en Schiedam binnen handbereik.

Lees meer over de locatie…

Maquette De Nieuwe Vogelbuurt

Nestelen in een nieuwe wijk

Het eerste deelplan van De Nieuwe Vogelbuurt heet De Broedvogel en kent zes realisatiefasen. Het deelplan wordt begrensd door de Lepelaarsingel, de Spechtlaan, de Torenvalklaan en Reigerlaan. Fase 1, 2, 3 en 4 zijn opgeleverd en de koopwoningen van fase 5 zijn in aanbouw. Fase 6 is uitverkocht en de start bouw staat gepland in het eerste kwartaal van 2019.

Bijzonder aan de koopwoningen is de unieke prijs-kwaliteitverhouding met:

  • energielabel A++++ en op eigen grond
  • woningdiepte >= 9,60 m, optioneel te verlengen tot 12 m op begane grond
  • lichte en ruime woonkamer met open keuken aan de voorzijde en gastentoilet
  • ruime achtertuin van circa 8,5 m tot 13 m diep, inclusief berging
  • op de 1e verdieping: 3 slaapkamers, badkamer inclusief 2e toilet
  • op de 2e verdieping: ruime leefruimte met meerdere mogelijkheden

Kindervallei

Waterweg Wonen en Dura Vermeer gaan tot 2020 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen 430 aantrekkelijke eengezinswoningen ontwikkelen. Woningen in het bijzonder bedoeld voor kinderen, die in het centrale hart van de wijk volop veilig kunnen spelen: de Kindervallei. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk namelijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene karakter van de wijk.

Interesse in een andere woning in De Broedvogel?