Update ‘De Broedvogel’ en de toekomstige ontwikkelingen in de nieuwe wijk! 

De Broedvogel 
De woningen in de vijfde fase van De Broedvogel zijn bijna gereed. De kopers moeten nog even geduld hebben, maar dan worden ook deze 38 woningen bewoond. Het wordt zo al een echte wijk!

Voor de volgende fase is inmiddels de omgevingsvergunning verleend. Eind februari 2019 verwachten we te starten met de grondwerkzaamheden van deze 16 woningen aan de Torenvalklaan en de Reigerlaan. Daarmee passeren we het aantal van 200 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt.

In de eerste vier fasen van ‘De Broedvogel’ zijn inmiddels 19 huurwoningen en 138 koopwoningen gerealiseerd en bewoond.


Toekomstige deelplannen

We vliegen verder naar de toekomstige deelplannen in De Nieuwe Vogelbuurt. Tussen de Spechtlaan, Zwanensingel, Meerkoetstraat en de Kindervallei komen zo’n 170 nieuwe eengezinswoningen voor starters, jonge gezinnen en ouderen met een jonge geest. Niet meer onder de naam ‘De Broedvogel’, maar wel heel herkenbaar als onderdeel van De Nieuwe Vogelbuurt.

Er wordt in dit gebied al flink gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Duurzaamheid zal nog meer centraal staan. Alle woningen worden ‘gasloos’ en voorzien van extra zonnepanelen op het dak. Tevens verwachten we nog meer comfort toe te voegen. Heel veel om naar uit te kijken dus.


Start verkoop

We zijn met alle betrokken partijen druk bezig met de ontwikkeling van de toekomstige deelplannen. De volgorde van de bouw en hoe wij de beoogde geluids- en duurzaamheidseisen kunnen inpassen in de ontwerpen, zijn vraagstukken waar wij nog veel aandacht aan moeten geven. Hierdoor kunnen wij helaas nog geen prognose geven wanneer de start verkoop van de volgende fase is. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Als u vragen heeft over de (toekomstige) nieuwbouwwoningen, stuur dan gerust een e-mail naar het verkoopteam van De Nieuwe Vogelbuurt: verkoop@duravermeer.nl