Afgelopen maandag 8 april 2019 hebben wethouder Jacky Silos (Gemeente Vlaardingen), directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg (Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (Dura Vermeer Bouw Zuid West BV) samen met de toekomstige bewoners van het project De Broedvogel fase 6, de bouw symbolisch gestart. De bouw van de laatste fase van De Broedvogel is in maart 2019 officieel al van start gegaan, maar vorige week kwamen de nieuwe bewoners bij elkaar om de start bouw te vieren. 

Op de bouwplaats werd door twee toekomstige bewoners een vloerplaat gelegd, onder toeziend oog van de andere bewoners. Aansluitend werd op locatie van het Breinpaleis met een glaasje bubbels een toost uitgebracht op de voorspoedige bouw. De verwachting is dat deze 16 eengezinswoningen in het najaar van 2019 worden opgeleverd.

De Nieuwe Vogelbuurt

Woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV gaan tot 2024 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen ontwikkelen. Met de sloop van 651 woningen & appartementen wordt ruimte gemaakt voor de realisatie van 402 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gerevitaliseerde, gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

Duurzaam tweede deel

De ontwikkeling van het tweede deel gaat binnenkort van start. In dit nieuwe plan, gelegen tussen de Spechtlaan, Meerkoetstraat, Zwanensingel en de Kindervalei komen ongeveer 174 eengezinswoningen waarbij duurzaamheid centraal staat. De eerste fase van het tweede deel zal naar verwachting in het najaar van 2019 in verkoop gaan. Meer informatie over de ontwikkeling van het tweede deel: www.denieuwevogelbuurt.nl

Actieplan Wonen

Deze ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt maken deel uit van het Actieplan Wonen. Het Actieplan Wonen is de woonvisie tot 2030 van de gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen om van Vlaardingen een aantrekkelijkere woonstad te maken. Dat betekent een betere balans tussen sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor met name starters en jonge gezinnen. Er worden al sinds 2016 zo’n 176 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt bewoond. Er gaat nog meer gebeuren en gebouwd worden. Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Dura Vermeer blijven werken aan ruimte voor de toekomst.